You, the petitioner
Bewijs

Stop de omgekeerde bewijslast voor burgers

19 signatures

Ook tijdens de toeslagenaffaire is weer gebleken dat de omgekeerde bewijslast (bewijs maar dat je niet schuldig bent) zorgt voor een onevenredige druk op burgers die met de overheid in conflict komen. Dit staat haaks op het uitgangspunt dat iemand onschuldig is tot schuld is bewezen. STOP HIERMEE!!

Petition

We

De Nederlandse burgers en bedrijven,

 

observe

  • dat een omgekeerde bewijslast ten gunste van overheden onevenredig bezwarend is voor burgers en bedrijven.
  • Wanneer een overheidsinstantie van mening is dat er een overtreding of misdrijf is begaan, dienen ze dat te bewijzen en niet de bewijslast bij de burger neer te leggen.
  • Deze handelwijze is onevenredig bezwarend omdat burgers en (de meeste) bedrijven niet de middelen hebben om zich teweer te stellen tegen een oppermachtige overheid.
  • Het is ook in flagrante tegenspraak met het beginsel dat de steller dient te bewijzen.

 

and request

het instrument van de omgekeerde bewijslast te laten vervallen en alle wetgevende maatregelen te nemen die dit bewerkstelligen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-07-27 
Lead petitioner:
Ton Dijkmans 

History

Signatures